Şanlıurfa'da kuruldu! Türkiye'nin ilk ve yerli sistemini geliştirdi!

Şanlıurfa'da alanında uzman 4 girişimci tarafından kurulan Traxnav, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren Traxnav, Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretim otomatik dümenleme sistemini geliştirdi.

Alanında uzman 4 girişimci tarafından yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan firma 30 yıla aşkın süredir GNSS teknolojileri, GPS ve CORS sistemleri üzerine çalışan, elektronik kart tasarımları konusunda gelişmiş deneyimlere sahip konumda bulunuyor.

İZMİR’DEKİ FUARDA SUNULDU
Traxnav ilk etapta 10 adet bayisi olan bir yapı ile çalışmalarına Türkiye pazarında başladı. Traxnav, profesyonel bayi ve servis ağı ile çalışmakta olan bir teknoloji şirketidir. Harran Üniversitesi Teknokent'te Ar-Ge ve üretim çalışmaları gerçekleştiriyor. Traxnav bayileri satış, kurulum, satış sonrası servis konusunda eğitilmiş ekipler ile donatıldı.

İzmir AGROEXPO 19. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarına katılan Traxnav Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karagöz, firma hakkında bilgiler aktardı.

KARAGÖZ: TEKNOLOJİYİ SONUNA KADAR SUNUYORUZ
Konumla ilgili bütün teknolojileri geliştirerek kullanıcılarına sunduklarını vurgulayan Karagöz, “Uzaya gitmedik ama biz de yere ayaklarımız basarak teknolojiyi sunuyoruz. Tüm konuma bağlı teknolojilerde GPS uyduları ve dünya üzerindeki tüm konum uyduları çok önem kazanmış durumda. Biz traktörlerimizi tarlada sıfırdan 2 buçuk santimetre hassasiyete kadar kullanabilmek için bu teknolojiyi sonuna kadar geliştirerek sunuyoruz. Yerdeyiz ama yerliyiz.

Sensörleri ve bazı ekipmanları Türkiye’de üretme şansımız yok. Doğal olarak herkes aynı şeyi kullanıyor. Ama merkezin kalbi, yöneten GPS ve kontrol kutusunu biz tamamen kendi mühendislerimizle tasarladık ve ürettik. Dünya üzerindeki bütün konum uydularını kullanır haldeyiz. Türkiye’de çok zor şartlarda bile kullanabilecekleri bir alt yapıyı biz kullanıcılarımıza sunuyoruz” ifadelerini kullandı.