Tahmazoğlu en büyük hayalini açıkladı! Gaziantep gözünü Fırat'a dikti!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en büyük hayalinin ve projesinin Fırat'ın suyunu Gaziantep'e getirip, çiftçilerle buluşturmak olduğunu vurguladı.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala CNN Türk’e konuk olan Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptıkları çalışmaları ve hizmetleri sıraladı.

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek bir belediyecilik sergilediklerini kaydeden Tahmazoğlu, en büyük hayalini de açıkladı. Tahmazoğlu, Şanlıurfa’nın sosyal ve ekonomik yaşam kaynağı olan Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmenin en büyük projesi olduğunu ifade etti.

‘ŞU ANDA BORCUMUZ YOK’
Şahinbey Belediyesinin borcuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, “Şu anda belediyemizin hiç borcu yok. Parayı çok iyi kullanıyoruz. Ben yeminli mali müşavirimiz, hesap uzmanıyım. Bütün ödemeler benim kontrolümden geçer. Borçlu aldığımız bir belediye, şu anda hiç borcu yok. Ne zamandan beri borcu yok? İl göreve geldiğimizde 92 milyon bütçe vardı, 200 milyon borç vardı. Şimdi bütçemiz 5 buçuk milyar lira. Yani yüzde 6 bin artış yaptık. Borcu iki yılda sıfırladık. 13 yıldan beri hiç borcumuz yok” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİNİ AÇIKLADI
Tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmaları aktaran Tahmazoğlu, en büyük halini de açıkladı. Tahmazoğlu, “Bir hayalim var o da çok önemli. Çiftçinin daha da gelişmesi için, küresel ısınmadan dolayı, kuraklık riski var. Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirip, çiftçilerimizle buluşturmak istiyoruz. Bizim en büyük projemiz, en büyük hayalimiz bunu yapmak” diye konuştu.