ŞUTSO Başkanı Yetim: Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığı kendini kanıtlamıştır!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine bir ziyaret gerçekleştiren ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Şanlıurfa'nın istihdam ve ihracatının arttırılmasına yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine bir takım temaslar ve ziyaretler gerçekleştiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ( ŞUTSO) Başkanı Mehmet Yetim ve Yönetimi Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa’nın tarım ve yatırım konusundaki olanakları aktardı. Üst düzey bazı ziyaretler gerçekleştiren ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, katıldığı Rûdaw TV'deki programda, Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının önemine değinerek, Gaziantep'teki fıstık pazarının öncü olmasının nedeni Antep'e ait bir cins olan fıstığın yetişmesinden dolayı "Antep Fıstığı" adını aldığını belirtti.

Yetim ayrıca, Urfa fıstığı pazar payını ve üretimini yüzde 45'e çıkarak kendini kanıtladığını ifade etti ve bu gelişmelerle Urfa'nın fıstık üretimindeki önemli rolüne vurgu yaptı.

Yetim, “Antep’teki fıstık pazarının bu işin öncüsü olması nedeniyle bu isim almıştır. Ayrıca Gaziantep’e ait bir cins olan fıstığın yetişmesinden ötürü adı ‘Antepfıstığı’ olmuştur. Son yıllarda yapılan geliştirmelerle Urfa’daki keten köyneği fıstığının geliştirilmesi pazar payının ve üretiminin yüzde 45’e çıkması ile ‘Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığı’ kendini kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.