Başkan Tüysüz'den ilçe başkanı için açıklama!

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, DEVA Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı İbrahimoğlu'nun sözlerinin yeni söylenmiş gibi sunulmasına tepki gösterdi ve sosyal medyada çıkarılan anlamı eleştirdi.

2015 yılında  “Bu devlet bir Türk, bir Kürt, bir Arap devleti olmalıdır. Hükümet bu talebi kabul ettikten sonra bunun formülünü oluşturabilir” sözleriyle yeniden gündeme gelen DEVA Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu’na DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz’den destek geldi. 8 yıl önce ifade edilen İbrahimoğlu’nun sözlerinin yeni söylenmiş gibi sunulmasının ucuz bir argüman olarak gördüğünü kaydeden Tüysüz, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şunları ifade etti:

“Siyasette bir yanlışı düzeltmek için “aslında öyle değil böyle demek istedi” mealindeki savunmaları çok komik bulduğumu ifade etmek isterim. Onun yerine hepimiz insanız, insan et ve kemikten ibarettir, hata da insana mahsustur demeyi tercih ederim.

Eyyubiye Başkanımızın 8 yıl önce“bu devlet ne kadar Türkünse o kadar da Kürdün ve Arabındır. Türk, Kürt ve Arap devleti sahiplenmeli devlet de aralarında ayırım yapmamalıdır” mealindeki ifadesinin yeni söylenmiş gibi sunulmasını ucuz bir argüman olarak görüyor ve doğru bulmuyorum.


O ifadelerin içinde doğru bulmadığım, katılmadığım hususlar da yok değil; ancak o demeçten sosyal medyaya yansıtıldığı gibi bir sonucu çıkarmak da mümkün değil.”