Siverek'te sayım sürüyor! Başkan adaylarından peş peşe açıklama geldi!

Siverek ilçesinde bazı sandıklarda sayım işlemi sürerken, her iki başkan adayından da açıklama geldi.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdarelere Seçimi’nde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AK Parti Adayı Ali Murat Bucak ile Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan İzol arasında kıran kırana bir mücadele yaşanmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin 64 oyla önde olduğu ilçe için Yeniden Refah Partisi itirazda bulunmuştu. Siverek İlçe Seçim Kurulu, sandıklarda yeniden sayım yapılmasına karar verdi.

İZOL: SAYIM SONUCU GECEYİ BULABİLİR
Sayım işlemi sürerken her iki başkan adayından da açıklama geldi.

Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, sayımın gece saatlerini bulabileceğini belirtti. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İzol, “İtirazımız kabul edildi sandıklarda sayım yapılıyor ve sayım sonucu geceyi bulabilir yoğunluktan telefonlara yetişemiyebiliyoruz hakkınız helal edin. Anlık sonuç bilgisi yok. Kesin sonuç zaten tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır…” ifadelerini kullandı.

BUCAK: KAZANAN SİVEREK OLACAKTIR
Sandıktan çıkacak olan her türlü sonuca saygılı olduklarını vurgulayan AK Parti Siverek Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak, herkesten olgunluk beklediğini kaydetti. Sonuç ne olursa olsun kazananın Siverek olacağını dile getiren Bucak da yaptığı paylaşımda, şunları ifade etti:

“Kıymetli Siverekliler.

Bizler bu Ülkenin demokrasisine inanan, hukuk kuralları çerçevesinde alınacak olan her türlü karara saygılıyız. Son bir kaç gündür yapılan itirazlar İlçe seçim kurulu tarafından değerlendiriliyor. Kurulun açıklayacağı karar her ne olursa olsun eminim ki kazanan Siverek olacaktır.

Bizler Siverek olarak büyük bir Aileyiz. Kararın ne zaman açıklanacağı konusunda bizlerde sizler gibi bekliyoruz. İlçe seçim kurulunun alacağı karar sonrası herkesi sükunete çağırıyorum. Sevinç gösterilerinizi birlik ve beraberlik içinde yaşamanızı rica ediyorum. Özellikle ateşli silahlar konusunda siz hemşehrilerimizden ve bizleri sevenlerden olgunluk beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Allah'a emanet olun.”