Şanlıurfa'daki fuhuş operasyonunda yeni gelişme! Tutuklamalar var!

Şanlıurfa'da düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Şanlıurfa’dan kadınların maddi imkansızlığından faydalanarak, cebir veya tehdit yoluyla fuhşa zorlayan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce ilin huzur ve güvenliği için asayişe yönelik suç ve suçluların tespiti, önlenmesi ve yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarda;

Ahlak Büro Amirliğince yürütülen saha ve istihbari çalışmalar neticesinde; kadınların maddi imkansızlıkları, tehdit veya cebir kullanmak suretiyle çaresizliklerinden faydalanarak ‘Fuhuşa Teşvik veya Aracılık Etmek’ suçunu işledikleri bilgisi elde edildi.

3 ay boyunca yapılan kapsamlı ve özverili çalışmalar neticesinde, mağdur kadınlar üzerinden maddi kazanç elde ettiği değerlendirilen 9 şüpheli şahıs, düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile yakalanarak gözaltına alındı. Fuhuş suçunun işlendiği 6 ikamet kapatıldı.

 

Yapılan operasyonlar ile; Mağdur edilen 11 kadın kurtarıldı. Adli mercilere sevk edilen 9 şüpheli şahıstan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.