ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yapmış olduğumuz ziyaret sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe Belediye Başkanları kim olacak diye çokça soran oldu.

Bizlerde bu ziyaretler ile ilgili olarak düşüncelerimizi sosyal medya üzerinden paylaşım yaparken aynı zamanda, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlere sayılı günler kala da kulis bilgileri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa’da büyük oranda başarı sağlayan AK Parti, aynı başarıyı 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrarlamak istiyor. 
Peki, kimler nereye aday adayı olacak gelin hep birlikte listeye bakalım.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde son durum
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için şimdiye kadar sadece Abdulkerim Gök, AK Parti’den aday adaylığını açıklayarak bu yolda bende varım dedi. 
Öte yandan mevcut Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, tekrar aday olmak için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda, yine AK Parti’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Nihat Çiftçi, aday adaylığını açıklaması bekleniliyor ama güçlü bir sinyal almaz ise çatı aday olmak istediği de dillerden düşmüyor. 
AK Parti’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen diğer bir isim ise Şanlıurfa eski Milletvekili Mahmut Kaçar’ın ismi çok zikrediliyor ama Mahmut Kaçar’da bu konu ile ilgili bir açıklama daha gelmedi. 
Şanlıurfa’da mevcut ilçe Belediye Başkanlarından ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen ve bu konu da yoğun bir şekilde temaslarını sürdüren hiç şüphesiz Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat diyebiliriz.
2019 yılında muhalefetin çatı adayı olan Sabahattin Cevheri ise, tekrar bu şekilde çatı aday olarak bu işe sıcak baktığı ifade ediliyor. Ama bakalım bu defa partiler bu işe sıcak bakacaklar mı? 
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile yapmış olduğumuz röportajda çatı adaylığına da hayır demedi ama kapıyı da tam kapatmadı. Muhalefetin çatı adayı olursa şaşırmayın.
Yine Ankara’da mecliste yapmış olduğumuz görüşmede ismi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığının çatı adayı olarak geçen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kendisinin bir talebi olmadığını ama partisinden böyle bir talep geldiği zaman da yok diyemeyeceğini ve partisinin hangi görevi verirse onu da seve seve yapacağını ifade etmişti.
2019 yılında sadece ilçelerde aday gösteren eski ismiyle HDP, yeni ismiyle HEDEP ise muhalefet cephesinde bu işe bazı ilçelerde tek aday çıkarılması durumunda çatı adaylarına destek verileceği konuşulurken bu konuda resmi olarak bir açıklama daha gelmedi. 
Öte yandan Şanlıurfa Belediyesi eski başkanı Ahmet Bahçıvan’ın ise Yeniden Refah Partisinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulurken iki cepheden de herhangi bir resmi açıklama daha yapılmadı. 
Şanlıurfa ilçelerinde de kimler aday adayı olacak yazımızda bir daha ki sefere diyelim…

MEHMET YETİM / ÖZEL HABER