Harran Üniversitesinde 5 yeni bölüm açılıyor!

Harran Üniversitesi'nde gerçekleşen toplantının ardından 5 yeni bölümün açılmasına karar verildi.

Harran Üniversitesi’ne yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açılacak.

Harran Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 5 yeni bölümün açılacağı haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından,  Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Veri Bilimi ve Analitiği lisans programının açılmasına karar verildi. 

Rektör Güllüoğlu sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

 “Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sn. Erol Özvar'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında Harran Üniversitemizde 5 bölümün açılmasına karar verilmiştir. Üniversite çağına gelen gençlerin yeni etkinlik ve beceri ile çağın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir şekilde yetiştirilmesi amacıyla, Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Veri Bilimi ve Analitiği lisans programının açılmasına olanak sağlayan Sn. Başkanımız ve YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum.”