Fakıbaba, beklemede! İstifa ederse hangi partiye geçebilir?

İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından bazı istifalar gelmeye başladı. İstifası beklenen isimlerden biri de Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba oldu.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılacak olan olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanlığı için şu anda 4 isim ön plana çıkarken, parti içinden istifalar da gelmeye başladı.

SAYMAZ: FAKIBABA İSTİFA EDEBİLİR
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, dün partisinden istifa ederken, gözler aslen Şanlıurfalı olan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çevrildi.

Fakıbaba’nın istifa için beklemede olduğunu bugünkü köşesine taşıyan Gazeteci İsmail Saymaz, “İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, dün partisinden istifa etti. Özlale, CHP’ye daha yakın duruyor. Özlale gibi partinin milliyetçi ve ülkücü çizgiye çekilmesinden endişelenenler var. Turhan Çömez, ilk akla gelen isim… Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar da istifa edebilir” ifadelerini kullandı.

 

YENİDEN REFAH PARTİSİ ALTERNATİF OLABİLİR
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifa etmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak konusu oldu.

Daha önce AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliğinden istifa eden ve daha sonra İYİ Parti’ye geçen Fakıbaba’nın Yeniden Refah Partisi’ne de geçebileceği de kulislerde konuşuluyor.

Fakıbaba’nın yine kendisi gibi AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçen ve ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Kasım Gülpınar’a yakınlığı nedeniyle burayı tercih edebileceği konuşuluyor.

Son günlerde yerel seçimlerde aldığı oy oranıyla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi’yle sadece Fakıbaba örneğinde değil, AK Parti’nin içinden de bazı milletvekillerinin görüştüğü ve bu isimlerin partiye geçebileceği öne sürülüyor.