Erbakan'dan flaş Siverek açıklaması: Millet iradesine vurulacak bir darbe!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Siverek'teki seçim sonuçlarına ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Erbakan, "Hukuku çiğneyip milletin iradesini yok sayarak netice almaya çalışmak millet iradesine vurulacak bir darbe niteliğindedir." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde usulsüz oy kullanımı iddialarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Siverek ilçesinde usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kanıtların ellerinde olduğunu belirten Erbakan, hukuk ekiplerinin konuyu takip ettiklerini belirtti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden Siverek'in durumuna ilişkin açıklama yapan Erbakan şu ifadelere yer verdi: 

"Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kanıtlar dün itibariyle elimize ulaşmış, iddiaların ardından hukuk ekibimiz, konuyu yakından takip etmeye başlamıştır.

Bilinmesini isteriz ki; Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuku çiğneyip milletin iradesini yok sayarak netice almaya çalışmak millet iradesine vurulacak bir darbe niteliğindedir.

Yeniden Refah Partisi olarak, kamu görevlilerinin üzerinde oluşturulan iktidar baskısını kaygıyla izliyoruz.

Somut kanıtlar kamuoyunun malumu olup Yüksek Seçim Kurulu’nu ve Cumhuriyet Savcılarımızı buradan bir kez daha görevlerini tarafsızlık ilkesine göre yerine getirmeye çağırıyoruz.

Milletimizin bize emanet ettiği her bir oyun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekraren beyan ediyoruz.

Adaletin tecellisi ve bağımsız yargının görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi adına başta iktidar mensupları olmak üzere tüm ilgili bürokrat ve memurları sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz."