CHP, heyet gönderdi! Tanal: Van halkının iradesine saygı duyun!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Van'da seçimi açık ara kazanan ve mazbatası verilmeyen DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'a destek vermek için kentte gitti.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan yüzde 55 farkla seçimi kazandı.

Ancak Van İl Seçim Kurulu, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas’ın itirazı sonucu mazbatayı ikinci sırada bulunan Arvas’a verdi.

Söz konusu bu karar toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılanırken, CHP aralarında Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın da bulunduğu bir heyeti Van’a gönderdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tarafından görevlendirilen heyette, Tanal’ın yanı sıra Sevda Erdan Kılıç ve Sezgin Tanrıkulu bulunuyor.

Mazbatanın ikinci adaya verilmesinin hukuken yok hükmünde olduğunu vurgulayan Tanal, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında mazbatanın kazanan adaya değil de ikinci sıradaki adaya verilmesi, hukuken yok hükmündedir.

Van halkının iradesine saygı duyun.

Çoğunluğun hakları, azınlığa teslim edilemez.

"Hiç kimsenin kendi kusurundan yararlanamayacağı" yönündeki genel hukuk ilkesini dikkate aldığımızda, ilgili yargı organları, yasalara aykırı davranmaktadır.

Kumpastan vazgeçin, derhal yanlıştan dönün!” ifadelerini kullandı.