Büyükşehir kolaylık sağladı! Göbeklitepe'ye yağışa rağmen ziyaret sürüyor!

Şanlıurfa'da yağışlı havaya rağmen Göbeklitepe'ye ziyaretler sürüyor. Tarihi alanı ziyaret etmek isteyenlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de önemli kolaylık sağlıyor.

Keşfedilmesiyle birlikte dünya tarihini değiştiren Şanlıurfa’daki 12 bin yıllık Göbeklitepe, bayram öncesi ziyaretçilerin akınına uğruyor. Geçtiğimiz yıllarda ziyaretçi rekoru kıran Göbeklitepe, bu yıl Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçına gelenler, Ramazan Bayramını ve okul tatilini fırsat bilenler için de önemli bir mekan oldu.

ZİYARETLER YOĞUN YAĞMURA RAĞMEN SÜRÜYOR
Ancak kente dünden beri etkili olan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilese de tarihi mekana ziyaretlerin sürdüğü öğrenildi. Göbeklitepe’ye giden yolda trafik yoğunluğunu azaltmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı kendi araçlarıyla gelen ziyaretçiler için önemli bir adım attı.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle gelen ziyaretçiler tarihi mekana taşınırken, söz konusu yoğunluğun da önüne geçiliyor.

ÇOBAN TEŞEKKÜR ETTİ
ŞURO Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Eski Başkanı ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban da yapılan uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Çoban, “Göbeklitepe’de Jandarma, Belediye, Ş. Urfa il Kültür ve Turizm Müd. birlikte gerekli önlemler alınarak trafik yoğunluğu oluşmasın diye bireysel gelen araçlar aşağıdaki otopark alanında tutuluyor. Ziyaretçiler Belediye aracı ile geçiyor. Emeği geçenlere teşekkürler” ifadelerini kullandı.