Başkan Adayı Abdülhakim Ayhan O İddialara Cevap Verdi

Akçakale Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Abdülhakim Ayhan, sosyal medya hesabından sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerine az bir süre kalırken, Urfa’da AK Parti Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Birçok ilçe mevcut başkan ile görevine devam ederken Akçakale’de ise Mehmet Yalçınkaya dönemi sona ererken, AK Parti, eski başkan Abdülhakim Ayhan’ı tekrar aday olarak gösterdi.
AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdülhakim Ayhan, sosyal medyada kendisi hakkında çıkan iddialara cevap verdi. 

 

 


Gazeteci Mehmet Yetim’e konuşan AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdülhakim, şunları ifade etti. 
“7 Şubat’a Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla tanıtım toplantısı yapıldı ve biz AK Parti de aday olduk.  Sayın Cumhurbaşkanımız ile ben şeref duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yürümekten onunla birlikte beraber olmaktan beraber yol yürümekten şeref diyorum.
Çünkü yüzyılın lideri. Ondan dolayı onunla beraber yürümek şereftir. Çünkü dünya lideridir.  Tabii adaylığımız ilan edildi. Şu an sahadayız.
Sahada olduğumuz zaman insanların teveccühü öncelikle Cumhurbaşkanımıza karşı teveccüh çok farklı diyorsun. Bizim ilçe de rekorlar kıran bir ilçedir. Halkımız ile birlikte biz de bu ilçenin yabancısı değiliz. Ben biliyorsun. 2009 -2019 yılları arasında bu ilçede Belediye Başkanlığı yaptım. Ben tüm köyleri mezrasıyla beraber her yeri biliyorum, aşiretleri dâhil teker teker biliyorum. Kim kimin arabası, nerede hangi yollarda hangi köylerde gezdiğim zaman yollarda dahi hangi çukur'un nerede olduğu tümseğin nerede olduğunu çok iyi biliyorum.
Çünkü ondan dolayı biz önümüzde yaklaşık olarak bir 50-52 günlük zaman kaldı. Seçim sürecimiz var, hızlı bir şekilde çalışıyoruz ve amacımız tekrar ilçede rekor bir oy kırıp Urfa’mızı o şekilde temsil etmektir? Dedi. 
“Sayın Başkanım, şu anda mevcut Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya. Biliyorsunuz, tekrar aday gösterilmedi. AK Parti sizi aday olarak gösterdi ve şu anda kendisinin bazı söylemlerinde ve bazı açıklamalarında işte kendisinin aday gösterilmemesinin sebebi çuval çuval paraların döndüğü, özellikle AK Parti Genel merkezine yakın isimler ve bu isimlerle birlikte çuval çuval paralarının olduğu ve bunlarla ilgili çokça açıklamaları oldu. 
Bu konuda neler söylemek istersiniz? Sorusuna işe şu şekilde cevap verdi.”

Şimdi aslında bu seçimler demokrasi bayrağı, yani bayrak değişimi olmasıdır. Demokrasi denilen şey tam olarak yürütülmesi lazım. Ama maalesef şu andaki mevcut Belediye Başkanımız ben de videoyu izledim herhalde siz vardınız o şekilde siz mi paylaşmıştınız?
Çuval çuval para dediği zaman ben geçen dönemde belediye başkanıydım. Belediye başkanıyken kendisine adaylık verildi. Benim geçmiş dönem 2019 döneminde bütün açıklamalarımı seçim döneminde çalışmalarımı. Şimdiki mevcut Belediye Başkanını rencide edici paradan bahsettim mi? Veyahut onu belden aşağı vurduğumu hiç gördünüz mü?
Ama maalesef şu an mevcut Belediye Başkanı bölge milletvekilimizi itham etti ismen, benim ismimi zikretmedi ama zaten arife tarif gerek yok. Aday benim çuvaldan demek ki ben para vermişim. Evet.
Çuvaldan para veren şerefsizdir. Bunu ispat etmeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. Ağır ve o kadarda net konu ortada konuşuyorum şerefsiz oğlu şerefsizdir. Bunu ispat etmeyen veya ispat etmezse.
Ben bütün ne kadar kirli çamaşırları varsa seçim döneminde burada dökerim, ne kadar kirli çamaşırları varsa eğer benim de böyle bir şeyim varsa iftira, hani ben resmi evrakların onunla konuşurum.
Ama bu şekilde bu ithamları yapıyorsa önce bir elinde bir delil olsun, bir ispat olsun şerefsizliğe kimse tevessül etmesin.
“Başkanım bugün bir de mevcut Belediye Başkanı yine Mehmet Yalçınkaya. Birlikte hareket etmiş oldukları belediye meclis üyeleriyle birlikte toplanan bir açıklama yaptılar ve AK Partiden istifa ettiler. Belediye Meclis Üyeler de istifa ettiklerini ifade ettiler. Bu konudaki düşüncelerin nelerdir?”
Ben ilçe halkıma bunu buradan söylemek istiyorum ve aslında Urfa halkıma da bunu anlatmak istiyorum. Mevcut Belediye Meclis Üyeleri zaten süresi bitti, toplantı kalmadı, bir şey kalmadı. Onların zaten partide istedikleri zaman istediği yerden aday olabilirler. Demek ki AK Parti de bir yer bulamadılar, farklı yollara gittiler. Farklı yerlerde aday olmak için istifa etmişler. 
Bunu düşünmesinler ki. Kendileri istifa ettiler, süreleri bitti. Evet, onların yolu açık olsun. Ben onu hakkında bir şey söylemek istemem. Onların yolu açık olsun diyorum.
AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdülhakim Ayhan son olarak “Tek isteğimiz bu ilçede huzuru sükûneti sağlamak bizim. İstediğimiz huzur, evet huzuru bozmasınlar. Biz sahaya çıkacağız. Hepimiz kardeşiz.
AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdülhakim Ayhan, “Huzur ve kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. İlçemizde yaşayan her bir birey bizim için önemlidir. Hiçbir grup, aşiret veya zümre diğerine üstün değildir. Kardeşlik ve huzur içinde birlikte yaşamak için var gücümüzle çalışacağız."
Hepimiz kardeş birbirimize kırdırmayalım. Kendi menfaatlerimiz uğruna bu insanları birbirine kırdırmayalım. Hepimiz bütün aşiretler, bütün ırklar bizde Türk ve Kürtler de var. Bizde yerli nüfus da var, bizde memur, olan insanlar da var. Evet, hepimiz kardeşiz burada kimse demez mi? Benim aşiret senin aşiretin demez hepimiz sahaya inelim.
Hangi vatandaş kime oy veriyorsa saygı duyalım.31 Mart’ta sandıktan çıkacak sonucu saygı gösterip birbirimizi tebrik edelim. Dedi.