Atanmış başkandan 'pes' dedirten torpil! Kimler yok ki

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde belediye meclis üyesi Cuma Barutçu, görevinden istifa ederek belediyeye sözleşmeli memur oldu. Atanmış AKP'li Başkan Feyyaz Soylu'nun atadığı sözleşmeli memurlar arasında, AKP İlçe Başkanı'nın oğlu ve AKP Teşkilat Başkanı Hidayet Dik de bulunuyor.

Dönemin AK Parti'li Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdulkadir Aksak'ın, göreve başlamadan önce silah bulundurmak suçundan sabıkası olduğu gerekçesiyle seçildikten 9 ay sonra görevden alınmasının ardından, Ceylanpınar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Feyyaz Soylu, belediyeye 11 sözleşmeli memur alınmasını kararlaştırdı.

Karar'a Ceylanpınar Belediye Meclisi'nin 20 AK Parti'li üyesinin çoğunluk oyuyla kabul edildi. Oylamada, önceki oylamaların tamamına yakınında red oyu veren HDP Grubu ise çekimser oy kullandı.

KİMLER YOK Kİ?

Belediye Başkanı Feyyaz Soylu tarafından ataması yapılan memurlardan AK Parti Ceylanpınar Belediye Melis Üyesi Cuma Barutçu, atamadan kısa bir süre önce üyelikten istifa ederek “Eğitmen” kadrosuyla memur oldu.

AK Parti Ceylanpınar Teşkilat Başkanı Hidayet Dik ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nda eğitmen kadrosuna atandı. AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin'in inşaat mühendisi oğlu Feyyaz Doğantekin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde sözleşmeli memur oldu.

İşe başlayanlardan Abdullatif Tutal’ın ise, Başkan Feyyaz Soylu'nun hem hala, hem dayı tarafından akrabası, Serhat Matyar'ın danışmanlık görevinde bulunduğu kaydedildi. Sözleşmeli memur olarak alınanlardan bazılarının ailelerinin HDP’ye yakın kişiler olduğu da ileri sürüldü.

ADI GRİ PASAPORT SKANDALINA KARIŞMIŞTI


Eş-dost, partili atamasıyla adı gündeme gelen Ceylanpınar'ın AK Parti'li Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'nun adı daha önce de 37 kişiye gri pasaport çıkarılarak, belediye meclisi kararıyla  Almanya'ya gönderilmesi olayıyla gündeme gelmişti.

Başkan Soylu, konuyla ilgili iddiaları kendisine soran SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'e, “Vallahi haberim yok Saygı Bey” diyerek sorumluluğu Ceylanpınar Belediye Meclisi'ne atmıştı.

Soylu, gazetecilerin son sözleşmeli memur alımlarının hangi kriterlere göre yapıldığı ve AK Parti'li ve yöneticilerinin memur yapılmasıyla ilgili sorularına, “Bizim belediyenin ihtiyaçları vardı. Bu ihtiyaçlara binaen biz teknik eleman aldık. Benim birinci dereceden yakınım yok. Bunun kuzeni, şunun akrabası olduğunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

PARTİZANLIĞA AK Parti’DEN İSYAN

Ceylanpınar Belediyesi'ndeki partizan ve eş-dost kayırma atamalarına bir tepki de Ceylanpınar Belediyesi'nin AK Parti'li meclis üyesi Yusuf Geçen'den geldi.

Geçen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Halkın arasına girip sorunları dinleyemiyoruz. Meclis kararlarında ne kadar ret versek de çoğunluk onay verdiği için bizim kararımız geçerli olmuyor. 1 hafta önce 11 sözleşmeliye bizzat ben ret verdim. Ama, çoğunluk kararı onayladı. Belediyenin personeli bizden daha yetkili. Ben şuan bir belediye aracı değil, bir çöp kovası bile alamıyorum” dedi.