Abdulkadir Polat, Seyrantepe Mahallesinin Sorunlarını Biliyorum, Onun İçin Adayım

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Abdulkadir Polat Seyrantepe Mahallesi'ne muhtar adayı olduğunu açıkladıktan sonra adeta kapı kapı gezerek tüm mahalleliye kendi tanıttırdı. 

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesinden Muhtar Adayı olan ve seçilmesi kesin gözüyle bakılan Abdulkadir Polat, adaylığıyla ilgili olarak, 'İkamet etmekten büyük mutluluk duyduğum, Seyrantepe Mahallemize hizmet etmek için muhtarlığa aday olduğumu daha önce açıklamıştım. 


Siyaset sahnesinde olduğu gibi, muhtarlık yarışında da yeni yüzlerin sahneye çıkması ve yeniden şevk ve azimle çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Seyrantepe Mahallemize daha iyi ve eşit şartlarda hizmet edebilmek adına, muhtarlığa talibim.” Diyerek aday olduğu andan itibaren mahallesinde bulunan tüm evleri ve işyerlerini ziyaret ederek mahallede yaşayan herkesten destek ve dualarına talip oldum. 


Benim amacım seçimi kazanmak değil, önemli olan seçimden sonra vermiş bizim olduğumuz vaatleri ve sözlerini yerine getirmek diyerek bu konuda iddialı olduğunu ifade etti. 

 


Seyrantepe Mahallesi Muhtar Adayı genç dinamik isim olan Abdulkadir Polat sözlerine söyle devam etti.
“Hızla gelişen bu çağda kendi bölgemin sorumluluğunu üstlenebilecek azmin ve potansiyelin bende var olduğuna inanarak bu yola çıktım. Çalışmalarımda toplumun özellikle tüm kesimlerine yönelik projelerimin yer aldığını ifade etmek isterim.
Sorumlu olduğum bölgelerdeki eksiklikleri gidermek bu bölgelerin kullanmasını sağlamak daha kaliteli bir yaşam sürdürmek amacıyla canla başla çalışacağıma inanarak bu yolda çıkmış bulunmaktayım.


Siz değerli vatandaşlarımızın desteğiyle her şeyin üstesinden beraber geleceğimize yürekten inanıyorum ve sizlerin sesi olmaktan gurur duyarım” dedi.
Seyrantepe Mahalle muhtar Adayı olarak daha seçilmeden kendimin gözlemlediği eksiklikleri bilerek seçime gireceğini ifade eden Abdulkadir Polat mahallesinde bulunan eksiklikleri şöyle sıraladı.

 

*Mezarlık alanının yapılması 
*Su ve kanalizasyon hatları
*Sokak lambaları
*TOKİ ve Mahalle içi yol cadde aydınlatmaları
*Sokakların ve caddelerin asfaltı
* Sar sokakların genişletmesi 
*ATM sorunu
*Okullarda güvenlik sorunu
*Kadınlara destek
*Kadınlara özel spor salonu
*Kadınlara kurs ve ücretsiz eğitim
*Öğrenciler için etüt merkezleri
 *Çocuklar için etkinlik yapabilecekleri merkezler yapılmalı
*Park alanların sayısı genişletilmeli
*Sokak hayvanları için barınaklar
*Geri dönüşüm projeleri yönelik kutular yerleşim yerlerin de yer almalı
*Yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmaları yapmak
*Aile yapısına uygun olmayan yapılaşmalar
*Semt pazar yerlerini faaliyete koymak için belediyeler ile gereken görüşmeler 
*Okul çevrelerinde emniyet tedbirleri arttırmak
*Başıboş sokak köpekleri ile mücadele
*Çevre aydınlatmalar
*PTT ve Atmler 
*Parklar ve eksik noktalarda mescitler
*Parklarda yürüyüş yolları 
*Açıksu otobüsünü Seyrantepe arası bağlama durak birleştirme
*Yine Evren Sanayi Seyrantepe arası otobüs hattı
*Haftada bir gün bir bayan ablamıza muhtarlığımızı bırakarak bayanların sorunlarını dinleme
*Taziye evimizde okuma yazma kursu yine taziye evimizde bayan ablalarımıza cuma sohbeti yapmak diyerek bu ve bunun gibi sorunları paydaş olan kurum ve kuruluşlar ile birlikte istişareli bir şekilde hareket ederek mahallede bulunan eksiklikleri en kısa sürede gidermek dedi. 

Abdulkadir Polat kimdir?
Şanlıurfa merkez 1984 doğumlu üniversite 2 yıllık ilahiyat bölümünü bitirdi. Evli 4 çocuk babası, olan Abdulkadir Polat aynı zamanda ticaret işi ile uğraşıyor. 
Muhtarlığa giriş amacımız Seyrantepe’mizin son zamanlarda baya bir nüfusa sahip oldu mahallemizin eksiklerinde hâkim olan biri olarak bu göreve talip olduğunu ifade ederek bu iş için bende varım dedi.